КП «Миргородтеплоенерго» інформує: встановлення антимагнітних пломб

За період 2021р КП «Миргородтеплоенерго» було встановлено 640 антимагнітних пломб.

А тепер більш детально.

Через споживачів, які мають прилад обліку але вдаються до шахрайства аби оплачувати менший об`єм води, ніж реально споживають, виникає небаланс за котрий доведеться сплатити сусідам по будинку.

Небаланс – це різниця між обсягом спожитої води, котра обліковувалася загально будинковим лічильником, та сумарним обсягом спожитої гарячої води за показниками квартирних лічильників.

Найвідоміший спосіб «обдурити» сусіда це застосування магніту для зменшення показників приладу обліку. Попередити такі махінації допомагає антимагнітна пломба.

Антимагнітна пломба – це пристрій, що допомагає виявити факт втручання у роботу приладу обліку з метою зменшення його показників.

Антимагнітна пломба на клейкій стрічці встановлюється на лічильник і фіксує будь-який факт впливу магнітного поля на прилад обліку води. Пломба містить прозору капсулу, де знаходиться металева стружка, якій надано певну форму. Через вплив магнітного поля металевий наповнювач втрачає форму і розсипається, тож працівники КП «Миргородтеплоенерго» зможуть одразу визначити, що на даному приладі обліку було застосовано магніт.

КП «Миргородтеплоенерго» регулярно проводить аналіз втрат води. Для цього вираховується різниця між показниками загально будинкового лічильника і сумою показників квартирних приладів обліку. Якщо ця різниця велика, показники квартирних лічильників в таких будинках піддаються сумніву. В тих будинках, де спостерігається великий недорозподіл води так називає мий (небаланс),  то в першу чергу і встановлюються антимагнитні пломби на квартирних приладах обліку споживачів.

Знімати антимагнітні пломби споживачам категорично заборонено. В разі самовільного втручання споживачем в роботу приладу обліку та пошкодження пломб, як механічних так і антимагнітних то при першому ж обстеженні  працівником КП «Миргородтеплоенерго» буде зафіксовано факт зриву антимагнітної пломби, та складений відповідний акт. За порушення та втручання в роботу приладу обліку, споживачеві прийдеться нести відповідальність згідно чинного законодавства.

Після встановлення антимагнітних пломб у квартирах, де показники приладів обліку було поставлено під сумнів, спостерігається явна тенденція до зменшення внутрішньобудинкових втрат води в – два рази.

Нижче наведенні фото встановлених антимагнітних пломб працівниками КП «Миргородтеплоенерго»

Догори